In cuvantarea traditionala de Craciun, presedintele Germaniei, Christian Wulff, a pledat pentru o "societate deschisa" si pentru o Europa unita, fata in fata cu criza. Despre relatiile sale confortabile cu antreprenorii prieteni, Wulff a tacut chitic, cu toate ca toata lumea se astepta la o clarificare finala din partea celui care intrupeaza instanta morala suprema in Germania. Cat poate un politician sa profite de avantajele functiei, in scop personal, si care sunt compromisurile la care se expune? Trecutul sau ca ministru de land loveste ca un bumerang in actualul presedinte Wulff si multi sunt de parere ca 'favoritul' lui Merkel ar trebui sa-si dea demisia din functie.
Ce i se reproseaza lui Wulff ? Dupa informatiile publicatiei Spiegel, "ca premier in Niedersachsen, el a inselat Parlamentul de land". In luna februarie 2010, el a fost intrebat de Verzi daca intretine relatii de afaceri cu prietenul sau Egon Geerkens. "Nu, a transmis Wulf", scrie Spiegel, adaugand ca "aceasta afirmatie nu mai este azi plauzibila". Prin declaratiile sale anterioare si musamalizarea unor avantaje dobandite in trecut, cel mai probabil prin functia politica detinuta, credibilitatea actualului presedinte al Germaniei are de suferit.
Varianta oficiala era ca Wulff ar fi primit un credit de peste 500.000 de euro de la Edith Geerkens, sotia unui om de afaceri. Banii ar fi provenit insa cu adevarat de la Egon Geerkens. Creditul era destinat cumpararii vilei personale a familiei Wulff si a fost obtinut "de la BW-Bank in conditii suspect de avantajoase, printr-o constructie financiara extrem de complexa". Cu acest credit a fost acoperit cel initial, dobandit de la Geerkens.
Lui Wulff i se mai reproseaza si repetatele concedii scumpe la prieteni afaceristi: unul e seful consiliului de administratie al firmei Talanx, Wolf-Dieter Baumgartl, altul e fondatorul AWD, Carsten