Primarii din Snagov şi Jilava au fost aduşi astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde se judecă contestaţia privind arestarea lor şi unde au venit localnici din ambele localităţi, sala de judecată fiind neîncăpătoare. Localnicii au adus baxuri cu apă minerală pentru acuzaţi, jandarmii însă nu le-au permis acestora să le primească.
UPDATE ora 15.35 Instanţa supremă a admis recursul procurorilor, astfel că primarii din Snagov şi Jilava, vicepreşedintele CJ Ilfov, dar şi finul primarului din Jilava se întorc în arest.
UPDATE ora 15.00 Judecătorii instanţei supreme au încheiat, după o oră şi jumătate, dezbaterile în cazul edililor din Snagov şi Jilava, avocaţii reclamând că acuzaţia este generală şi nu pentru fiecare în parte, precum şi că faptele de care sunt învinuiţi sunt din vară, astfel că nu se justifică pericolul social.
Judecătorii s-au retras pentru deliberări, urmând să decidă în cursul zilei de astăzi.
Avocaţii au arătat protestele spontane ale locuitorilor unde acuzaţii sunt primari, susţinând că acestea relevă faptul că edilii nu sunt respinşi de comunităţi, dimpotrivă fiind apreciaţi.
Motiv: "Cetăţenii îl căutau încontinuu la telefon"
Avocatul primarului din Snagov, Muşat Apostol, a subliniat că măsura arestării preventive vine la câteva luni de la comiterea faptelor invocate de procurorii anticorupţie. "De ce trebuia să se ia măsura cea mai dură, restrictivă de libertate, şi nu alta", a susţinut avocatul, argumentând că dacă nu a fost în vară un pericol pentru ordinea publică, de ce ar fi acum.
Avocatul lui Gheorghe Roman a afirmat că acesta este nu este vinovat de cele imputate, că este grav bolnav, având diabet.
Roman chiar a susţinut, în faţa instanţei supreme, că cetăţenii îl căutau încontinuu la telefon pentru a le rezolva problemele, astfel că, probabil, ar fi trebuit "să fie arestat din