Consilierii judeţeni s-au întâlnit înainte de Crăciun şi au decis să revoce hotărârea prin care cei 116 asistenţi medicali din Zalău care au absolvit cursurile Facultăţii de Asistenţă Medicală Generală ar fi urmat să fie încadraţi, de la 1 ianuarie 2012, ca asistenţi cu studii superioare.
Peste o sută de asistenţi medicali din Zalău au primit în Ajunul Crăciunului un “cadou” pe care nu şi-l dorea niciunul: au aflat că nici de la 1 ianuarie 2012 nu vor fi încadraţi pe post ca şi asistenţi cu studii superioare, deşi fiecare dintre ei a absolvit cursurile Facultăţii de Asistenţă Medicală Generală din cadrul Filialei Zalău a Universităţii „Vasile Goldiş” de mai mulţi ani.
Vestea a venit dinspre consilierii judeţeni, care s-au reunit vineri, 23 decembrie, în şedinţă extraordinară şi au revocat hotărârea Consiliului Judeţean din 29 iulie, prin care acceptau să transforme posturile a 116 asistenţi medicali angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău în posturi de asistenţi cu studii superioare. Hotărârea din iulie nu a fost luată de bună voie, ci numai după ce, sătui să tot aştepte să fie încadraţi şi remuneraţi conform studiilor, asistenţii au deschis procese în instanţă. Tribunalul Sălaj, instanţa care a judecat dosarele, le-a dat câştig de cauză, obligând Consiliul Judeţean la aprobarea statelor de funcţii întocmite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău pentru transformarea posturilor reclamanţilor în posturi de asistenţi medicali cu studii superioare. Modificarea ar fi trebuit să se aplice retroactiv, începând cu data 1 decembrie 2009.
În baza acestor hotărâri judecătoreşti favorabile reclamanţilor, Consiliul Judeţean a adoptat hotărârea de transformare a posturilor (cea din 29 iulie), însă a stabilit ca, din lipsa fondurilor aferente, ea să fie pusă în aplicare abia de la 1 ianuarie 2012. Între timp, Consiliul Judeţean a atacat cu recurs