Medicii recomandă consumul de fructe, ceaiuri din plante şi supe de legume pentru a vă „drege" după masa îmbelşugată de Crăciun de pe care nu au lipsit sărmăluţele, răciturile, fripturile şi alte preparate din carne.
Chiar dacă tentaţiile din perioada Crăciunului au fost foarte mari, iar oferta diversă, medicii recomandă ca, de sărbătorile de iarnă, să fie consumate alternativ şi echilibrat alimentele şi băuturile tradiţionale, astfel încât să fie evitate problemele digestive. O altă recomandare a medicilor este ca mesele să fie mai dese, dar nu foarte îmbelşugate.
După masa de Crăciun, medicii le recomandă braşovenilor să consume mâncăruri uşoare, cum ar fi supa de legume, fructele, lactatele, să bea ceaiuri din plante şi, mai ales, să facă mişcare în aer liber pentru arderea caloriilor.
„Leacuri rapide" de la medici
Dacă aţi consumat în exces alimente tradiţionale de Crăciun şi acuzaţi dureri abdominale, puteţi să vă trataţi acasă. În general, după o masă copioasă poate apărea un disconfort abdominal. Recomandarea medicilor este aceea ca în momentul în care apare acest disconfort să se aşeze pe-o parte în pat, să se liniştească şi, eventual, să ia o capsulă de Digestduo, Maalox şi Fiobilin. Dacă starea de vomă şi durerile persistă, oamenii trebuie să se adreseze medicilor pentru a primi îngrijiri adecvate
Pentru a evita crizele biliare provocate de consumul în exces al alimentelor şi al băuturii este necesară o hrană cât mai echilibrată, în care alimentele mai grele să alterneze cu fructe, legume şi ceaiuri din plante. „Pentru colici abdominale, braşovenii ar putea lua un comprimat de No-Spa sau Algocalmin, iar pentru evitarea senzaţiei de greaţă, Metoclopramid. Cel mai important este să nu-şi provoace vărsături, ci să stea liniştiţi în pat", ne-a spus unul dintre medicii de la Ambulanţa Braşov.
Evitaţi consumul excesiv de alcool