Canalul de televiziune american, CNBC, a intocmit recent topul celor mai tari locuri de munca din anul 2011, luând în considerare banii primiţi de aceşti angajaţi, entuziasmul care îl oferă jobul angajatului, dar şi cât de râvnit de către alte persoane este un astfel loc de muncă. Canalul de televiziune american, CNBC, a intocmit recent topul celor mai tari locuri de munca din anul 2011, luând în considerare banii primiţi de aceşti angajaţi, entuziasmul care îl oferă jobul angajatului, dar şi cât de râvnit de către alte persoane este un astfel loc de muncă.
Pe prima poziţie este profesia de alpinist, ea oferind atât câştiguri substanţiale, cât şi adrenalină. La nivel mondial se consideră că există foarte puţini alpinişti profesionişti, pe care să te poţi baza atunci când ai nevoie de ajutor la înălţime. Tocmai de aceea, ei câştigă chiar şi mii de euro pe lună.
Locul doi în top a fost ocupat de jobul celor care confecţionează plăci pentru surfing. O placă bună este întotdeauna una scumpă, surferii dorind să "călărească" valurile cu un produs bun, care să îi menţină cât mai mult timp la suprafată. Din acest motiv, o placă bună şi frumoasă costă mult, aducând câştiguri substanţiale producătorului, dar şi satisfacţie atunci când cu acea placă se câţtigă, de exemplu, un concurs.
Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de un job puţin mai ciudat, cel de colecţionar de maşini. Americanii de la CNBC il consideră un job, nu neapărat o pasiune, pentru că, spun ei, cei care colecţionează maşini ajung să trăiască pentru acest lucru, investind mulţi bani, dar având satisfacţii enorme. Plus că, uneori mai şi vând din piesele de colecţie la un preţ bun care permite achiziţionarea altor exponate.
Pe locul patru în topul meseriilor pe anul 2011 s-a clasat meseria de profesor de muzică. În străinătate acest job este foarte bine plătit, iar atun