O treime dintre bărbaţi au probleme cu erecţia, potrivit unui studiu internaţional, realizat în nouă ţări: Cehia, Ungaria, Israel, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Turcia şi Ucraina, pe un eşantion de 1.893 de bărbaţi. În plus, cercetarea SHOW (Sexual Health and Overall Wellness), sponsorizată de Pfizer, mai arată că din numărul total al bărbaţilor care nu au o erecţie optimă doar 14% dintre bărbaţi se adresează medicului pentru aspecte legate de sănătatea sexuală şi funcţia erectilă, restul preferă să apeleze la tratamente cumpărate de pe internet.
Medicamentele contrafăcute reprezintă aproximativ 5-7% din piaţa de produse farmaceutice din România, arăta ultimul studiu de acest profil, dat publicităţii anul trecut. Potrivit reprezentanţilor grupului Pfizer, cel mai mare producător farmaceutic din lume, Viagra este cel mai "piratat" medicament de pe piaţă autohtonă. Specialiştii averizează că în ultima perioadă există o tendinţă de creştere a achiziţionării acestor medicamente de pe internet.
Studiul SHOW mai arată că peste jumătate dintre voluntarii care au spus că îşi cumpără medicamentele pentru problemele de erecţie de pe internet, foloseau tratamente contrafăcute.
"La nivel global, milioane de persoane apelează la medicamente contrafăcute, fără a ţine cont că aceste tratamente le pot pune viaţa în pericol. Bărbaţi cu disfuncţie erectilă ar trebui sfătuiţi să fie vigilenţi asupra riscului de a intra în posesia unor medicamente contrafăcute şi substandard, atunci când recurg la achiziţionarea lor de pe internet. Pastilele contrafăcute conţin doze incorecte ale ingredientului activ declarat. De asemenea, ele mai pot conţine substanţe active sau inactive nedeclarate, iar toate aceste lucruri pot declanşa apariţia unor probleme grave de sănătate", a declarat dr. John Dean, medic sexolog din Londra.
Tratamentele contrafăcute pot crea un simp