Începând cu prima zi de Crăciun, se schiază pe pârtia „Parc“ din Vatra Dornei și pârtia „Şoimul“ din Gura Humorului, însă doar la bazele pârtiilor din cauză că ninsoare se lasă așteptată.
Stratul de zăpadă pe pârtiile din Suceava este de doar 10 cm. Administratorii pârtiilor au pus tunurile de zăpadă în funcțiune și așteaptă să ningă, însă meteorologii prevăd o încălzire ușoară a vremii. Începând cu prima zi de Crăciun, se schiază pe pârtia „Parc“ din Vatra Dornei și pârtia „Şoimul“ din Gura Humorului.
În judeţul Suceava, doar două din cele şase pârtii pot fi folosite de amatorii de schi. Cea mai lungă pântie de schi din judeţ se află în municipiul Vatra Dornei care atrage anual mii de turişti. Pârtia „Dealul Negru“ are o lungime de 3.000 de metri şi este dotată cu telescaun şi două babyschiuri, însă din cauză că iarna aceasta nu a fost bogată în precipitații, pârtia nu este funcțională. Tot în Vatra Dornei se află alte două pârtii, „Parc“ şi „Veveriţa“.
Destinație nouă pe harta sporturilor de iarnă din România: pârtie de schi de trei kilometri sub masivul Rarău
Pârtia „Parc“ are o lungime de 1.000 metri, are două teleschiuri şi un babyschi, în timp ce pârtia „Veveriţa“ are o lungime de 820 de metri. Doar pe pârtia „Parc“ se poate schia în prezent. „Se schiază modest doar la baza pârtiei deoarece stratul de zăpadă este de doar câțiva centimetri. Sperăm că va ninge în weekend-ul ce vine și se va putea schia de Revelion“, ne-a spus Petre Ariciuc, șeful Salvamont Vatra Dornei.
Vezi și:
Pârtiile din Suceava se vor deschide în prima zi de Crăciun
Preţurile au rămas aceleaşi ca şi anul trecut, astfel la telescaun pentru o urcare biletul este de 10 lei în timp ce urcarea cu teleschiul costa 4 lei. Echipamentul de închiriat costă între 25 şi 45 de lei în funcţie de calitate şi de mărime.
Vezi aici imagini de pe pârtia din