Compania Kronospan România a acaparat de la sine putere un teren de aproape 18.000 de metri pătraţi, aflat în proprietatea unor braşoveni, şi două drumuri de exploatare agricolă, pentru a construi fabrica de la Braşov. Mai mult, Primăria Braşov condusă de pedelistul George Scripcaru nu pare interesată să reglementeze statutul celor două drumuri, deşi directorul general al Kronospan şi-a luat angajamentul în 2009 că va rezolva în cel mai scurt timp acest aspect. Nici până în ziua de astăzi nu s-a întâmplat acest lucru.
Patronului unui sex-shop din Braşov, Mihai Oancea, împreună cu verişoara sa luptă de de ani buni cu austriecii de la Kronospan România pentru a îşi apăra terenul pe care l-au moştenit din familie. „Bunica mea deţinea la Stulpini un teren de 17.800 mp, pe care l-a împărţit în două. O jumătate i-a donat-o în 1994 fiului său, Rusu Gheorghe Alexandru. Cealaltă jumătate am moştenit-o noi, fraţii Oancea. Rusu a murit în 2010, iar fiica sa şi verişoara mea l-a moştenit”, susţine Mihai Oancea. Dar în anul 1997 în Braşov au apărut reprezentanţii firmei Kronospan care au cumpărat aproximativ 43 de hectare de teren în zona Stulpini. Degeaba au încercat să îl convingă pe Rusu să îşi vândă terenul, pentru că acesta nu voia să îşi înstrăineze terenul primit de la mama sa. De teamă să nu rămână fără pământ, bătrânul Rusu s-a adresat Judecătoriei Braşov care i-a recunoscut încă o dată dreptul la proprietate. Judecătorul de caz, Mihăilă Moraru, menţionează că respectiva sentinţă civilă ţine loc de titlu de proprietate.
Mihai Oancea a intrat în anul 2002 în posesia expertizei de intabulare a terenurilor deţinute de Kronospan în Braşov. La intabularea în Cartea Funciară, expertul a precizat că terenurile familiei Oancea nu pot fi intabulate în favoarea Kronospan, dar la totalul sumei suprafeţelor, acesta le adaugă în plus o suprafaţă de 17.813 mp, adică