Horea Vuşcan a declarat marţi că debranşările efectuate joia trecută de către Electrocentrale în cazul a trei asociaţii din Ioşia, pentru a-i determina pe locatari să semneze contractul cu Electrocentrale, sunt ilegale.
Lege pe interpretate
"Potrivit legii 325/2006, privind serviciul public de alimentare cu energie termică, debranşarea nu se poate realiza în timpul sezonului de încălzire", a declarat preşedintele Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni, care a condamnat atitudinea Electrocentrale de a opri apa caldă în preajma sărbătorilor. "Am vorbit şi cu domnul Mircea Matei (n.r. preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice) şi cel mai probabil va trimite o comisie la Oradea să constate dacă li s-a tăiat apa caldă şi probabil să ia măsuri", a mai afirmat Horea Vuşcan.
Ce a omis liderul MDVA Bihor este faptul că pasajul din lege pe care l-a citat se referă la debranşările totale solicitate de locuitorii unor apartamente şi nu la cele efectuate de operator. În plus, la acel moment, cei din Ioşia nu aveau contract nici cu Transgex, nici cu CET, aşadar prevederile legii nu ar fi aplicabile. Chestionat pe această temă, Vuşcan a ţinut-o pe a lui: "Nu se poate face nicio debranşare în sezonul de încălzire. Şi din discuţia mea cu domnul Matei am înţeles asta".
În aceeaşi conferinţă de presă, Vuşcan a declarat că mulţi dintre locuitorii din Ioşia "sunt dispuşi în continuare să lupte". "Sunt asociaţii care au spus că nu vor semna contractul, printre care şi Meşteşugarilor 208, cea mai mare din Ioşia", a afirmat el, adăugând că în ianuarie 2012 asociaţiile din Ioşia vor acţiona în instanţă Transgex. "Îi vom da în judecată pentru nerespectarea contractului şi că au cedat furnizarea înainte de expirarea contractelor", a declarat politicianul.
Vuşcan a mai spus şi că va trimite o adresă către AN