Olteanului îi place să treacă în noul an cu mâncare, băutură pe masă şi distracţie cât cuprinde. De acest lucru au profitat şi patronii restaurantului „Carul din stele”, situat la 15 kilometri de Craiova, în Beharca, care s-au gândit să vină în acest an cu o ofertă aparte pentru craiovenii cu dare de mână.
Blini cu smântână şi icre de Manciuria, mini frigăruie cu gorgonzola şi strugure negru, bărcuţe cu cremă de iaurt, praline de brânză cu parmezan, smochine umplute cu gorgonzola şi somon cu capere San Remo sunt doar câteva dintre delicatesele cu care vor fi îmbiaţi mesenii de Revelion. Ospăţul va fi întregit de băutura la discreţie, de gazda petrecerii, vedeta Cosmina Păsărin, dar şi de Viorica şi Ioniţă însoţiţi de Taraful din Clejani, reprezentanţii restaurantului spunând că spectacolul şi masa copioasă vor recompensa fiecare leu din cei 430 pe care va trebui să îi plătească un participant la petrecere. „Deja avem o sală plină cu 200 de persoane şi mai sunt locuri doar în cealaltă sală a restaurantului”, a declarat reprezentantul „Carul din stele”. La miezul nopţii, petrecăreţii vor asista la un imens foc de artificii.
Revelion la munte cu banii de restaurant
Preţul este considerat însă exagerat de mulţi craioveni care spun că 100 de euro costă şi cazarea pe trei nopţi într-una dintre cele mai căutate staţiuni din Oltenia: Rânca, din judeţul Gorj. „Am plătit 400 de lei pentru trei nopţi la Rânca şi mi se pare mult mai convenabil decât să dai banii ăştia pentru o singură seară la restaurant. E adevărat, nu avem nimic inclus dar vom lua mâncare din Craiova şi, cu totul inclus, vom ajunge la maxim 700 de lei de persoană”, a spus Dragoş Popescu, un craiovean care îşi va petrece Revelionul în staţiunea gorjeană. Cabanele din Rânca au fost închiriate pentru trei sau patru nopţi cu preţuri cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei, în funcţie de