Ieri, in a doua zi de Craciun, medicii de la Centrul de Trauma si Toxicologie Sf. Ioan din Copou au reusit cu greu sa faca fata numarului mare de ieseni care, din cauza abuzului alimentar, au avut nevoie de ingrijiri medicale de urgenta. La fiecare sase minute, un pacient a intrat pe poarta unitatii medicale cu afectiuni digestive acutizate de alimentatia de Craciun, combinata cu alcool.
"Colicile biliare, gastritele, ulcerele criza, pancreatitele si hemoragiile digestive au fost majoritare in numarul de prezentare, iar numarul pacientilor in a doua zi de Craciun a ajuns la peste 60. Pacientii au fost preluati imediat si evaluati clinic, imagistic si biologic si au beneficiat de terapie in urgenta. O parte dintre acestia au necesitat rezolvare chirurgicala, iar cazurile grave au fost internate la Terapie Intensiva. Cei mai multi pacienti au fost rezolvati doar de medicii de urgenta, iar dupa ameliorarea clinica au preferat sa-si continue sarbatorile acasa. Recomandam celor ce au consumat in exces carne si grasimi sa nu uite si salatele de fructe si legumele proaspete pentru a asigura un regim echilibrat, precum si de plimbarile in aer liber, pentru a compensa macar putin din excesul caloric pe care vor fi nevoiti sa-l contrabalanseze in zilele urmatoare", a declarat unul dintre medicii de la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Centrului.
Ieri, in a doua zi de Craciun, medicii de la Centrul de Trauma si Toxicologie Sf. Ioan din Copou au reusit cu greu sa faca fata numarului mare de ieseni care, din cauza abuzului alimentar, au avut nevoie de ingrijiri medicale de urgenta. La fiecare sase minute, un pacient a intrat pe poarta unitatii medicale cu afectiuni digestive acutizate de alimentatia de Craciun, combinata cu alcool.
"Colicile biliare, gastritele, ulcerele criza, pancreatitele si hemoragiile digestive au fost maj