Valoarea proiectului depășește 350.000 de euro, din care 56.000 de euro reprezintă contribuția Consiliului Județean Dâmbovița. Practic, se urmărește conservarea biodiversității din rezervația de la Corbii Ciungi, comuna Corbii Mari.
De asemenea, se va efectua bornarea în teren a acestui spațiu unic în județul Dâmbovița și va fi dezvoltată o campanie de informare și conștientizare a locuitorilor județului cu privire la Rezervația de la Corbii Ciungi.
”Conservarea mediului este una din prioritățile oricărui om care vrea o viață sănătoasă”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Florin Popescu, după semnarea contractului de finanțare.
Complexul de izvoare de la Corbii Ciungi reprezintă o adevarată "oază acvatică cu floră și faună relictă în Câmpia Română". Descoperitorii complexului de izvoare de la Corbii Ciungi, L. Botosaneanu si St. Negrea, au efectuat studii faunistic- ecologice temeinice, semnalând prezența a numeroase grupe de hidrobioniti. Dintre aceste grupe numeroase, cele mai remarcabile din punct de vedere ecologic si arealistic, al elementelor endemice si relicte, s-au dovedit a fi turbelariatele, rotiferele, caldocerele, ostracodele, amphpodele, tardigradele, trichopterele si hidrahnelele.
Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!