Un polițist cu grad de comisar șef de la Direcția Națională Anticorupție a fost demis după ce informații din dosarul Apostu-Stoia au ajuns la mai mulți oameni de afaceri care sunt cercetați penal alături de primarul Clujului. Sursa: Mihai Şoica
Surse judiciare susţin că imediat după arestarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, anumite informaţii din dosarul 60/P/2011, în care este cercetat primarul Clujului Sorin Apostu şi alte persoane care deţin afaceri importante în oraş au „răsuflat”. Aceleaşi surse susţin că în cele şapte zile care au trecut de la arestarea lui Bica şi până la arestarea lui Apostu, primarul a distrus probe esenţiale pentru anchetă şia luat legătură cu ceilalţi inculpaţi pentru a distruge probe. DNA a dispus să îi retragă avizul comisarului şef Florin Todor, acesta fiind pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.
Poliţistul este prieten de familia cu unul dintre inculpaţii din dosar
După o anchetă care a durat câteva săptămâni, Serviciul Român de Informaţii a reuşit să afle numele “cârtiţei" în persoana comisarului şef Florin Todor, poliţist la Poliţia Judiciară de la DNA Cluj. Todor a ocupat o funcţie şi mai înaltă, fiind transferat în urmă cu patru ani de la DNA CLuj la DNA Bucureşti, unde a lucrat în dosare de corupţie privind macrocriminalitatea economică.
Surse judiciare susţin că, în unul dintre dosarele în care Todor a lucrat este cercetat penal deputatul liberal Relu Fenechiu, pentru o fraudă cu transformatoare vechi care au fost vândute ca noi la Electrica Moldova. În urmă cu doi ani, Todor a revenit la Cluj şI a lucrat la DNA Cluj.
SRI a descoperit că Todor era prieten foarte bun cu omul de afaceri Simion Mureşan, patron la societatea Electrogrup, cercetat şi el în acelaşI dosar de corupţi. Firma lui Mureşan a câştigat licitaţia pentur montarea a 300