Dacă excesele alimentare din perioada Sărbătorilor au lăsat urme asupra stării de sănătate, este timpul să treceţi la un regim de detoxifiere şi de slăbit. Sursa: SHUTTERSTOCK
Înainte de detoxifierea propriu-zisă, este important să reduceţi grăsimile din alimentaţie. "Ar trebui să mâncăm 2-3 săptămâni alimente cu o cantitate minimă de grăsimi: pui sau peşte slab, curcan, fructe de mare, iaurturi şi lactate cu 2-4% grasimi, brânză de vaci şi telemea cu maxim 12-24% grăsimi şi evident cât mai multe vegetale, de preferat în stare proaspată", recomandă Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie la cabinetul "MC²" din Bucureşti.
Murăturile şi radicalii liberi
Dacă nu suferiţi de afecţiuni legate de procesul de fermentaţie a alimentelor, precum colita de fermentaţie, puteţi consuma inclusiv legume murate. Prin conţinutul bogat în fibre, vegetale sunt esenţiale în procesul de detoxifiere a tubului digestiv.
În plus, cantitatea importantă de antioxidanţi conţinută de legume are rolul de "neutralizare şi eliminare a radicalilor liberi, rezultaţi în urma proceselor oxidative intense, care au loc în special în metabolizarea grăsimilor şi a proteinelor de origine animală", explică nutriţionistul.
Cum să slăbiţi un kilogram pe săptămână
Pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate în luna cadourilor, specialiştii în nutriţie vă recomandă să ţineţi o dieta echilibrată, care să conţină, în medie, cu 25-30% mai puţine calorii decât consumul zilnic recomandat pentru o persoană cu greutate normală. Reduceţi la minimum grăsimile (până la 10%) din dietă şi rezultatele nu vor întârzia să apară.
"O persoană adultă normală sau uşor supraponderală ar trebui să slăbească în mod echilibrat 1-1,5kg pe săptămână", precizează specialistul.
Bazaţi-vă pe lichide normotone
Pentru ca organismul să