Petrecerea de Revelion bate la uşă, dar puţini ştiu că bărbaţii pot fi „citiţi“ în funcţie de ce băuturi consumă.
O petrecere în care treci dintr-un an într-altul nu este numai un prilej de distracţie, ci şi un eveniment din care nu poate lipsi alcoolul, atât timp cât trebuie să ciocneşti cu toată lumea în cinstea noului an. Specialiştii susţin că mulţi dintre români nu au experienţa necesară în a consuma băuturi alcoolice, astfel încât să nu termine petrecerea înainte de desfacerea şampaniei de la miezul nopţii.
Preşedintele Asociaţiei Somelierilor din România, Sergiu Nedelea, spune că, mai ales la petrecerile care durează până târziu, precum cele organizate în seara de Revelion, trebuie să avem grijă cum combinăm băuturile. „În general, noi începem greşit pentru că bem băuturi tari. Acestea amorţesc papilele gustative şi pierdem din calităţile preparatelor pe care le consumăm după aceea. Băuturile recomandate înainte de masă sunt vermutul sau chiar vinurile uşoare", explică somelierul.
El mai spune că putem amesteca diferite sortimente de vin, dar cu moderaţie. „Se poate începe cu un vin alb, taninos, se poate servi un roze ca intermediar şi, pentru preparatul de bază, se poate servi un vin roşu", recomandă specialistul, care subliniază faptul că băuturile tari se servesc abia după masă.
Măsurarea puterilor
De multe ori însă, pe bărbaţi îi vezi începându-şi seara cu paharul de Whisky în mână. Puţini ştiu că Whisky-ul scoţian făcut dintr-un singur fel de malţ (single malt) este considerată cea mai masculină şi, în acelaşi timp, cea mai selectă băutură, după cum susţin specialiştii citaţi de site-ul dedicat bărbaţilor askmen.com.
Acesta este, în general, prima opţiune a oricărui genteleman adevărat, spun profesioniştii. Cu această afirmaţie este de acord şi Valentin Luca, barmanul care a participat cu su