Uşor, dar sigur, numărul pârtiilor pentru schi şi snowboarding creşte. Guvernul nu investeşte doar în dezvoltarea staţiunilor cu tradiţie. La Voineasa, în judeţul Vâlcea, pe malul lacului Vidra, este aproape gata un domeniu schiabil ce se anunţă o alternativă serioasă pentru Valea Prahovei. De la Bucureşti până acolo, un drum cu maşina nu durează mai mult de trei ore. Adică exact acelaşi timp pe care îl petrece pe DN 1 un bucureştean care vrea să schieze la Poiana Braşov, Predeal sau Azuga.
Beneficiarul investiţiei realizate din bani de la Guvern este Consiliul Local Voineasa. Pe malul lacului Vidra lucrările sunt aproape gata. Au fost construite staţiile tuturor celor patru instalaţii de transport pe cablu şi s-au ridicat stâlpii. Acum urmează montarea cablurilor şi realizarea lucrărilor care ţine strict de controlul instalaţiilor. Totul va fi gata luna viitoare, atunci când va avea loc marea inaugurare. Domeniul schiabil va fi deservit de o telegondolă cu staţie intermediară, un telescaun şi două teleschiuri. În aceste zile, stratul de zăpadă acolo măsoară o jumătate de metru grosime. Practic, este zona care beneficiază de cea mai multă zăpadă din întreg lanţul carpatic ce traversează ţara noastră. Accesul în staţiune se poate face numai de pe Valea Oltului, trecând prin Brezoi şi Voineasa. Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, este închisă iarna, în vreme ce drumul ce leagă Obârşia Lotrului de Petroşani este impracticabil din cauza zăpezii depuse pe carosabil.
După finalizarea investiţiei de la Voineasa, Munţii Parîng vor avea trei staţiuni de schi. Cea mai cunoscută este la Petroşani, acolo unde se lucrează agale pentru amenajarea de noi pârtii şi instalaţii de transport pe cablu. În aprilie 2012 va fi gata noul telescaun, însă nimeni nu are curaj să estimeze când va fi gata proiectul pentru care s-a alocat cea mai mare sumă de b