Cu toate că din 1990 au trecut sase cicluri electorale complete, monarhistii, fată de alte categorii de votanti, au rămas fideli unui crez pentru care niciun ciclu electoral nu a adus materializarea.
Idealul acestora a rămas nepus în practică, chiar dacă ei au simţit unele momente electorale ca fiind mai aproape sau mai departe de înfăptuirea proiectului restauraţiei.
Totusi, de-a lungul a 22 de ani, procentul monarhistilor nu a scăzut, ci a rămas constant, iar în ultimul an, după discursului Regelui Mihai în Parlament, a crescut spectaculos.
La un număr de aproximativ 16 milioane de cetăţeni români, înscrişi pe listele de vot din circumscripţiile naţionale şi din diaspora, ponderea suporterilor monarhiei depăşeşte 2 milioane de electori. România este astăzi cea mai bine plasată ţară din regiune, ca pondere a procentului din populaţia cu drept de vot, favorabilă monarhiei constituţionale.
Încotro au mers voturile monarhistilor în 20 de ani, incotro se vor duce voturile acestora în 2012 si care sunt sansele ca idealul monarhistilor să fie pus în practică?
Un răspuns la aceste întrebări si la multe altele aflăm din analiza lui Alexandru Muraru pe care spunesitu.ro o publică în două episoade