Regia de Activităţi Nucleare şi Apă Grea (RAAN) se dovedeşte a fi în continuare beneficiarul rău platnic al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. În ciuda faptului că datorează, în contul cărbunelui primit, 130 milioane lei la SNLO, nici până în prezent conducerea unităţii nu a făcut minimul efort de a achita parte din aceşti bani.
Dacă cu ceva timp în urmă SNLO reprezenta compania care asigura agentul termic în mai multe oraşe din ţară, fără a primi de la uzinele de termoficare banii cuveniţi, acum situaţia a luat o altă întorsătură. Demersurile susţinute au făcut ca, în urma subvenţiilor primite, uzinele de agent termic să-şi achite sumele datorate la SNLO, în valoare de 650 milioane lei. În ciuda echilibrului financiar în care se află SNLO, reprezentanţii companiei continuă demersurile pentru a încasa sumele datorate de către Regia de Activităţi Nucleare şi Apă Grea, sume care au ajuns la peste 130 milioane lei. „Din păcate avem o singură nerealizare şi anume neîncasarea sumei de 50 milioane lei, cesionată la sfârşitul anului 2008 de către societatea Best Recuperare Creanţe”, a declarat, în acest sens, directorul asistent manager din cadrul SNLO, Mircea Mezinca. La suma de 50 de mii de lei, datorată de RAAN la SNLO, se mai adaugă şi suma de 80 milioane lei, bani care ar fi trebuit achitaţi în contul cărbunelui primit.
Etăgan: „Subvenţionăm căldura oraşelor”
Nemulţumite de situaţia în care se află SNLO, cu privire la imposibilitatea încasării sumelor datorate de RAAN, se află şi sindicatele din cadrul SNLO. Nu este pentru prima dată când vicepreşedintele USMO trage semnale de alarmă, declarând că „noi de ani de zile am subvenţionat căldura oraşelor din România, nu am încasat la timp, dar suntem unitate de stat şi ne supunem hotărârilor Guvernului şi ale Ministerului Economiei. 80 milioane lei este suma pe care RAAN trebuia să o plătească de