Iesenii consuma anual sute de kilograme de carne de cal care scapa controalelor facute de inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). In acest an au fost confiscate de DSVSA 1.379 kilograme de carne care urma sa fie comercializata clandestin, din care peste 900 de kilograme era carne de cal.
"Recomandam sa nu se cumpere carne din locuri neautorizate, pentru ca exista inclusiv riscul substituirii de specie. Unii vanzatori isi prezinta marfa ca fiind carne de manzat, pentru ca apoi sa motiveze ca manzul si manzatul ar fi acelasi lucru. Manzatul este, de fapt, un vitel intarcat", a explicat Mircea Susnea, directorul DSVSA Iasi.
In urma actiunilor de control, efectuate uneori impreuna cu politia, au fost facute 6 confiscari de carne care urma sa ajunga pe piata ieseana. Jumatate din ele provin din localitatea Mogosesti, cele trei confiscari cumuland peste 550 kilograme de carne, din care 200 kilograme s-au dovedit, in urma analizelor de laborator, a fi carne de cal.
Iesenii consuma anual sute de kilograme de carne de cal care scapa controalelor facute de inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). In acest an au fost confiscate de DSVSA 1.379 kilograme de carne care urma sa fie comercializata clandestin, din care peste 900 de kilograme era carne de cal.
"Recomandam sa nu se cumpere carne din locuri neautorizate, pentru ca exista inclusiv riscul substituirii de specie. Unii vanzatori isi prezinta marfa ca fiind carne de manzat, pentru ca apoi sa motiveze ca manzul si manzatul ar fi acelasi lucru. Manzatul este, de fapt, un vitel intarcat", a explicat Mircea Susnea, directorul DSVSA Iasi.
In urma actiunilor de control, efectuate uneori impreuna cu politia, au fost facute 6 confiscari de carne care urma sa ajunga pe piata iesean