Trupe internaţionale, dar şi ansambluri folclorice, artificii care dansează pe muzică, şampanie din partea casei, ţuică şi vin fiert sunt argumentele cu care primarii încearcă să-şi convingă cetăţenii, înaintea anului electoral 2012, că se gândesc la binele lor.
Marian Vanghelie a reînviat Vanghelionul, după ce anul trecut nu l-a mai organizat din cauza crizei economice, dând astfel semnalul petrecerii naţionale. Marian Oprişan şi primăria din Focşani au alocat aproximativ 200.000 de euro pentru petrecerea dintre ani organizată în Piaţa Unirii. "Pentru vrâncenii mei, că merită", se laudă Oprişan. Nici finul preşedintelui Băsescu, Gheorghe Falcă, nu se lasă mai prejos şi organizează la Arad un Revelion de pomină. La Alba Iulia, primarul vrea să-şi surprindă cetăţenii cu artificii care dansează pe muzică, iar cei din Piteşti se mândresc că toată petrecerea organizată de ei nu depăşeşte 15.000 de euro. "De Crăciun, am avut ţuică şi sarmale pentru toată lumea", îşi fac reclamă edilii argeşeni. Primarii din mai multe municipii au dezvăluit pentru gândul cât costă distracţia organizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
"Banii pentru referendum, alocaţi Revelionului cu artişti din perimetrul internaţional"
Aproximativ două sute de mii de euro au alocat Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focşani pentru Revelionul din Piaţa Unirii. Consiliul Judeţean condus de Oprişan a alocat 5,4 miliarde de lei vechi, iar Primăria Focşani 2,6 miliarde de lei vechi.
"Vor fi focuri de artificii, trupe care vor cânta, trupe în primul rând din perimetrul internaţional, nu neapărat din perimetrul naţional. Cu 10.000 de euro nu poţi să faci decât zdranga-zdranga în piaţă. Mie nu-mi plac populiştii care critică Revelionul. Vrâncenii mei merită o astfel de manifestare", afirmă Marian Oprişan.
El spune că petrecerea este o tradiţie de 20 de ani la care nu se pu