Faţă de adulţi, copiii au capacitate redusă la efort şi, în plus, nu realizează când obosesc. De aceea este important ca lecţiile să nu fie lungi sau obositoare. În cursurile de schi organizate de Tabere cu Suflet se face pauză după fiecare oră. Programul este de patru ore pe zi, două dimineaţa şi două după-masă.
Dacă procesul de învăţare este aplicat corect, rezultatele se pot vedea rapid. După cinci zile, copiii debutanţi coboară o pârtie uşoară, cu viraje şi fără să cadă, iar copiii care au cunoştinţe de schi şi le vor îmbunătăţi. Un alt motor util în procesul de învăţare al copiilor este competiţia. Copiii iubesc să se întreacă. La sfârşitul fiecărei tabere de schi se organizează un concurs. Cei mai buni dintre aceştia, care dovedesc calităţi motrice deosebite, întră în programul de antrenamente şi se pregătesc pentru competiţii gen Cupa Tabere cu Suflet, sau chiar Campionatele Şcolare de Schi. Din fericire pentru cei mici, pârtiile de pe Valea Prahovei se prezintă în condiţii optime în această perioadă. Vacanţa şcolară se întinde până la 15 ianuarie, astfel că până atunci mai aveţi timp să vă trimiţi pruncul la schi. Atunci când calculaţi bugetul pentru o astfel de tabără, nu uitaţi să luaţi în calcul preţul echipamentului, precum şi pe cel al transportului pe cablu. Mai multe detalii găsiţi pe www.taberecusuflet.ro!
Valea Prahovei
Pe Valea Prahovei se schiază în condiţii "româneşti". Aglomeraţie, preţuri mari, servicii proaste. La Sinaia, sunt deschise pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui. Stratul de zăpadă s-a subţiat în ultimele zile, motiv pentru care vă sfătuim să nu urcaţi pe munte cu echipamentul cel mai bun. Vă puteţi transforma placa de snowboarding sau schiurile în grătar. La Azuga se schiază datorită instalaţiei de zăpadă artificială. Administratorul pârtiei Sorica nu a putut înzăpezi toată suprafaţa, astfel că a prefe