Moneda unică a scăzut la cea mai mică valoare față de moneda japoneză din ultima decadă, iar riscul asociat instrumentelor financiare cu venit fix a crescut pe fondul îngrijorărilor că economia globală va fi afectată de criza datoriilor suverane europene. Futures-ul indicilor bursieri americani a crescut înainte de publicarea informațiilor cu privire la vânzările imobiliare și la rata șomajului.
Euro a scăzut cu 0,5% față de yen, la un curs de 100.50 yeni. Indicele Markit iTraxx Japan care reflectă riscul de default pentru 50 dintre cele mai mari companii japoneze care sunt sub observaţia marilor agenţii de rating, a crescut cu trei puncte de bază la 187. Valoarea indicelui MSCI Asia Pacific a rămas relativ neschimbată, după ce, anterior, pierduse chiar 0,8%. Indicele futures Standard & Poor’s 500 a crescut cu 0,5% după ce pierduse 1,3% în cadrul ședinței de ieri, în timp ce indicele de contracte Euro Stoxx 50 a crescut cu 0,4%. Contractele futures pe aur au scăzut pentu a șasea zi consecutiv, arată Bloomberg.
Italia va licita 8,5 miliarde de euro în obligațiuni scadente din 2014 în 2022 după ce costurile de împrumut au scăzut în urma licitației de miercuri. Banca Centrală Europeană a declarat, ieri, că bilanțul său a crescut la 2.730 de miliarde de euro după împrumuturile acordate băncilor europene, săptămâna trecută. Indicatorii economici aşteptaţi în cursul zilei de azi ar putea arăta că vânzările de locuințe din Statele Unite au crescut pentru a doua lună consecutiv, dar, în acelaşi timp, şi o continuarea trendului ascendent al ratei șomajului este.
„Problema europeană va continua să sperie piața, contribuind la creșterea aversiunii față de risc”, a declarat Thomas Averill, director în cadrul Rochford Capital, una dintre cele mai importante companii de consultanţă financiară din Australia. „Aceste mișcări sunt exagerate din cauza lipsei de