O delegaţie de medici români conduşi de subsecretarul de stat Raed Arafat a examinat la Tripoli 100 de libieni victime ale conflictului dintre revoluţionari şi forţele pro Gadhafi. 42 de răniţi vor fi aduşi în spitalele din România.
O echipă mixtă a Ministerului Sănătății și Ministerul Afacerilor Externe, compusă dintr-un reprezentat MAE și cinci medici români, a fost la Tripoli în perioada 26 - 29 decembrie 2011, pentru a stabili termenii în care România va acorda ajutor umanitar Libiei. Delegația a fost condusă de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat.
Echipa medicală a examinat la Tripoli un număr de aproape 100 de pacienți libieni răniți în urma conflictului dintre grupările revoluționare și forțele loiale regimului Gadhafi.
În urma evaluărilor și triajului medical, un număr de 42 de răniți din diverse orașe libiene vor fi preluați și tratați în spitale din România. Aceștia vor ajunge în România în prima jumătate a lunii ianuarie 2012.
Sprijinul umanitar al României este complementar acțiunilor țării noastre din timpul conflictului din Libia.
Guvernul României a aprobat, la 21 decembrie 2011, Hotărârea privind aprobarea unor măsuri speciale pentru transportul în țară, cu titlu umanitar, al unui număr de până la 100 de răniți libieni în vederea acordării de asistență medicală contra cost în spitale românești.