Din tâmplărit, \"Nuţu a Năii\" din Răchiţele a reuşit să îşi trimită cinci copii la şcoală. Unul dintre ei a ajuns premier. Sursa: MIHAI ŞOICASursa: MIHAI ŞOICASursa: MIHAI ŞOICASursa: LIBERTATEA
1 /.
UPDATE.Tatăl premierului a fost înmormântat în cimitirul satului Răchiţele. La ceremonie au ţinut să fie aproape de Emil Boc preşedintele Traian Băsescu, Elena Udrea, ministrul Turismului, Roberta Anastase, preşedintele Camereu Deputaţilor, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor, Vasile Blaga, preşedintele Senatului, Mircea Hava, prefectul de Alba, şi alţi membri ai PDL Cluj.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Emil Boc a ajuns la spitalul în care a murit tatăl său
"Nuţu a Năii" a dorit ca toţi copiii săi să ştie carte
Ioan Boc, tatăl premierului, a trăit toată viaţa ca un om modest, chiar dacă fiul său a ajuns premierul României. Ioan Boc a muncit toată viaţa pe lângă casă, dar a fost şi tâmplar, geamgiu, miner sau muncitor la un cuptor de ars var. Pe Ioan Boc, cei care locuiesc în Răchiţele îl ştiau ca pe “Nuţu a Năii".
Ioan Boc a devenit o figură publică după anul 2000, când fiul său mai mic, Emil, a fost ales deputat de Cluj. Dintr-o dată, Răchiţelele, ultima frontieră a civilizaţiei din această zonă de munte, a intrat în lumina reflectoarelor, actori principali fiind Ana şi Ioan Boc, părinţii lui Emil Boc.
În 2000, Ioan Boc a suferit un atac cerebral şi a nu a mai putut vorbi cu lejeritate. A învăţat din nou să vorbească, ca un “pruncuţ", după cum singur spunea. Familia îi spunea “tata Nuţ" şi el era foarte mândru că la fiecare sărbătoare mare toţi copiii şi nepoţii se adunau acasă.
Vărul premierului e preot în sat. El va oficia slujba
În bătătura casei de la Răchiţele era ieri agitaţie mare. Preotul satului, care este văr primar cu premierul, trasa ultimele indicaţii înainte