Mulţi le-au invidiat pe femeile lui Hitler, Lenin sau Juan Peron, ignorând faptul că acestea nu erau decât nişte condamnate ale puterii absolute.
Poate că Eva Peron, Eva Braun şi Inessa Armand - iubita lui Lenin - s-au bucurat de viaţa alături de dictatori. Poate s-au întristat câteodată, umil şi în linişte, atunci când toată lumea le invidia.
Începem cu o femeie drăguţă, destul de cultă, extrem de geloasă, care a crescut, desigur, în umbra unui dictator bine-cunoscut: Eva Braun. Femeia care a fost amanta lui Adolf Hitler şi soţia lui în ultimele momente din viaţă (soţie doar pentru 24 de ore). Uneori, datele personale ale unei asemenea femei parcă nici nu mai sunt necesare. Prima imagine care apare în faţa ochilor, când auzi numele ei, este chipul dur împodobit cu mustaţă mică şi dreptunghiulară al lui Hitler. Abia mai târziu apare, ceva mai în ceaţă, chipul femeii cu care acest dictator a împărţit taina nopţilor "cazone". Totuşi, ştergând uşor cu puterea minţii chipul lui Hitler, iese la iveală viaţa femeii.
Eva ţinea evidenţa strictă a garderobei sale
S-a născut pe 6 februarie 1912, la München, într-o familie modestă. În 1929, Eva Braun lucra ca asistentă a fotografului Heinrich Hoffmann, iar mai târziu a ajuns să se implice efectiv în munca din spatele camerei. Avea talent în arta fotografică şi aceasta a devenit ocupaţia ei principală.
În atelierul lui Hoffmann îl va cunoaşte pe Adolf Hitler, iar în 1932 îi va deveni amantă şi se va muta cu el, în ciuda împotrivirii tatălui ei, care nu era de acord cu această relaţie. Cum era Eva (excluzând monotonia clişeelor fotografice)? Avea un corp atrăgător, îi plăceau sporturile precum atletismul, înotul, schiul şi ciclismul. Deşi părea delicată, era energică, tenace şi dură. Nu era foarte înaltă şi de aceea îi plăcea să poarte pantofi cu talpă de plută, cum era moda pe