Prajiturile fac intotdeauna deliciul petrecerilor de exceptie. Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii la masa de Revelion, dar mai ales pe micutul tau, mezinul familiei, o alegere excelenta este casuta din turta dulce. Invata sa-i gatesti un desert delicios si-i vei face o bucurie imensa. Trebuie doar sa-ti procuri toate ingredientele necesare si sa respecti anumiti pasi.
Ingrediente
? 600 g faina;
? 250 g unt fara sare;
? 200 g zahar tos brun;
? patru lingurite ghimbir macinat;
? o cana miere de albine;
? 200 g fulgi de migdale;
? doua albusuri de ou;
? zahar pudra;
? un mini-rulou de ciocolata;
? doua lingurite praf de copt;
? 125 g mini-batoane din ciocolata;
? cateva bilute argintii comestibile (pentru decor).
Mod de preparare:
1. Pregateste aluatul
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intre timp, ia un bol incapator si dizolva untul cu zaharul tos si mierea de albine. Separat, intr-un alt vas amesteca faina cu ghimbirul si praful de copt, la care sa adaugi putin unt pentru ca aluatul sa ia aspectul de coca. Atentie! In cazul in care nu ti se leaga compozitia, pune putina apa. Este foarte important sa framanti coca de trei-patru ori ca sa iasa afanata.
2. Decupeaza placile
Deseneaza casuta pe o bucata de hartie sau carton ca sa poti taia componentele. Apoi treci la realizarea propriu-zisa a "constructiei". Decupeaza modelul dupa urmatorul plan:
? asaza o foaie pergament pe masa si intinde un sfert din aluat de grosimea a doua monede;
? taie dupa sablonul tau una dintre sectiuni, apoi asaza bucata respectiva pe hartia pergament intr-o tava;
? repeta procedeul cu aluatul, ruland din nou bucatile ramase, pana cand obtii doi pereti laterali, doi pereti fata - spate si doua placi de acoperis.
3. Decoreaza acoperisul
Incepe dec