La 12 decembrie se vorbea la trecut despre Mălina Olinescu. Mass-media vuia despre tragica hotărâre a artistei de a-şi pune capăt zilelor. S-a tot căutat un vinovat. Durerea era uriaşă, copleşitoare. Familia, prietenii, admiratorii, toată lumea suferea... Din păcate, s-a scris şi s-a vorbit înfiorător de mult despre cum trăia, cât de fericită sau nefericită era alături de prietenul ei, de problemele pe care le avea cu alcoolul... Toată viaţa ei a fost scoasă la mezat. De ce? Pentru ce? A dispărut un om. Un artist. Asta contează. Am suferit o pierdere. De-am învăţa să ne respectăm morţii! Suntem atât de generoşi în a ne desconsidera valorile umane... Dacă o ţinem tot aşa, riscăm să ne transformăm în nişte monştri care nu-şi vor mai aminti niciodată că au fost cândva oameni. Să ne respectăm, să nu renunţăm la noi, la omenie.
"Poate tocmai asta a fost şi greşeala mea: că niciodată n-am cerut mult. Mereu m-am mulţumit cu puţin. Ei, se vede treaba că trebuie să-mi schimb strategia. Asta e planul meu pentru noul an!", declara Mălina la sfârşitul anului trecut. Ce s-a întâmplat între timp numai ea ştie, să o respectăm şi să o lăsăm să se odihnească în pace.
Plecarea Mălinei s-a întâmplat exact pe 12 decembrie, ziua în care Frank Sinatra ar fi împlinit 96 de ani. Pe "Something Stupid", Horia Brenciu a făcut primul duet cu Mălina Olinescu. "La câteva spectacole, mi s-a întâmplat să uit versurile – a mărturisit Brenciu. Mă uitam în ochii ei şi efectiv îmi reveneau cuvintele în minte. Ironia sorţii face ca piesa asta să fie una dintre preferatele lui Sinatra, iar plecarea Mălinei s-a întâmplat în ziua când s-a născut Frank... Stupid? Ironic? Nu ştiu..." Restul e tăcere...
Mălina Olinescu: Festivaluri câştigate
Mălina Olinescu s-a născut la 29 ianuarie 1974. A absolvit Liceul de filologie "Iulia Haşdeu". Provenind dintr-o fam