Fiecare tara in parte are in traditie anumite alimente care vor purta noroc celor ce le consuma in ajunul de Anului Nou sau in prima zi a acestuia.
In afara faptului ca aceste mancaruri sunt si gustoase, ele promit si prosperitate si noroc. Iata ce poti incerca, potrivit Woman's Day:
Taitei lungi: in China si Japonia, dar si in alte tari asiatice, taiteii inseamna longevitate si sanatate.
Carne de porc: in unele tari, inclusiv in Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria sau Austria, porcul simbolizeaza progres, probabil pentru ca acest animal nu merge niciodata cu spatele, in timp ce altii cred ca este vorba de obiceiul sau alimentar (impinge mancarea in fata cu botul).
Fructe rotunde: mancatul fructelor rotunde de Anul Nou este gasit in multe tari. In Filipine trebuie sa consumi 13, iar in unele tari din Europa si America este nevoie de 12, cate luni are anul.
Peste intreg: cuvantul chinezesc pentru peste suna similar cu cel care semnifica "abundenta", acest fapt fiind unul dintre motivele pentru care se crede ca pestele aduce noroc.
Rodiile: acestea reprezinta noroc in Turcia, din mai multe motive. In primul rand datorita culorii lor rosii, care reprezinta inima, dar si fertilitate. Apoi este vorba de proprietatile lor medicale, facand foarte bine organismului. Semintele lor rotunde inseamna si abundenta.
Verdeturile: pe coasta de sud a Europei, oamenii mananca fel de fel de legume cu frunze verzi, inclusiv spanac, conopida, varza si sfecla in ziua de Anul Nou, caci datorita culorii lor verzi se spune ca acestea sunt aducatoare de bani.
Lintea: in Italia lumea mananca linte, aceasta aducand cu monedele. In plus, atunci cand este pusa in apa, ea se umfla, ceea ce inseamna prosperitate. Si in Ungaria lintea este considerata un aliment norocos, acolo fiind consumata mai degraba in supe.