Consultanță juridică fictivă, documente inexistente în calculatorul Monicăi Apostu, presupuse rapoarte stufoase. Pentru toate acestea, societăți din Cluj au plătit zeci de mii de euro soției primarului, pentru a masca mita care a ajuns, în ultimii ani, la edil.
Procurorii DNA Cluj au ridicat, în urma percheziției făcute, la începutul lunii noiembrie, la domiciliul primarului suspendat al Clujului, Sorin Apostu, calculatorul soției acestuia, care - susținea Monica Apostu - conținea dovezi cu privire la activitatea sa juridică, prin care oferea consultații reprezentanților unor societăți al căror nume apare în dosarul Apostu.
Concluzia percheziției în sistem informatic asupra calculatorului ridicat a fost una care i-a șocat până și pe procurori: activitatea juridică a învinuitei Monica Apostu a fost, practic, nulă.
Legislație internă și din Republica Moldova
În ce privește activitatea desfășurată pentru societatea denunțătoarei primarului, femeia de afaceri Aspazia Droniuc, procurorii DNA Cluj arată, în rechizitoriu, că Monica Apostu nu a prestat nicio activitate juridică, prestație care să stea la baza sumelor facturate și încasate. Mai mult, Aspazia Droniuc le-a declarat procurorilor că, atunci când avea într-adevăr nevoie de consultanță juridică, angaja un avocat de la un alt cabinet de avocatură.
Monica Apostu declarase procurorilor DNA că a întocmit nu mai puțin de 12 rapoarte pe marginea unor probleme juridice ridicate de clienta sa, care se găsesc în folderul „F" din calculatorul percheziționat în sistem informatic. Contrar declarațiilor soției primarului, în acel folder au fost găsite „17 documente Word (din perioada 19 aprilie 2008 - 11 iulie 2011) conţinând exclusiv legislaţie internă şi din Republica Moldova. Din datele tehnice privind data creării documentelor, precum şi cele ale ultimei accesări, rezultă că cele ma