De peste nouă mii de ani, marile oraşe ale lumii au avut un rol important în dezvoltarea societăţii umane, iar unul dintre aceste aşezăminte, Ierihonul, poate sta la baza acestei dezvoltări.
Iată topul celor mai mari orașe, în viziunea celor de la Business Insider:
Ierihon
Acest oraș se presupune a fi cel mai vechi oraș din istoria omenirii, iar ruinele celei mai vechi civilizații descoperite la Ierihon au o vechime de nouă mii de ani. După cum precizează istoricii, Ierihonul avea la început o populație de 2.000 de persoane, iar acum locuiesc în acea zonă aproximativ 14.000 de suflete. Orașul se află pe valea Iordanului, la șapte kilometri de râul Iordan, 10 kilometri de Marea Moartă și 30 de kilometri de Ierusalim. Mai mult, este considerat orașul cu cea mai mică altitudine din lume, fiind situat la 250 de metri sub nivelul mării.
Citiți și:
Viena, cel mai bun oraş în care să trăieşti
Bucureştiul, ideal pentru cumpărături
Mari
Orașul este unul vechi de 5.000 de ani și se presupune că a fost cel mai mare oraș din lume în perioada în care a existat, având o populație de 50.000 de persoane. Mari se află în Siria, la 11 kilometri nord-vest de orașul Abu Kamal, dar acum din acest oraș au rămas doar ruinele.
Babilon
Despre acest oraș se vorbește că ar fi fost înființat în urmă cu peste patru mii de ani și se află pe malul Eufratului. Babilonul avea o populație de 100.000 de suflete, dar acum a rămas doar o ruină.
Cartagina
Cel mai mare oraș din anii 300 înainte de Hristos, Cartagina se lăuda cu o populație de 500.000 de persoane și cu Hanibal, cel mai cunoscut lider al orașului. În prezent, orașul are o populație de 20.000 de persoane.
Roma
„Capitala lumii", așa cum a fost denumită de unii istorici, a fost cel mai mare oraș ai anilor 200 după Hristos, cu o populație de 1.200.000 de