Procurorii DNA au pus sechestru pe apartamentele şi terenurile rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF), Vasile Astărăstoae, a directorilor UMF şi a administratorului SC Maguay Impex. Anchetatorii susţin că inculpaţii au trucat o licitaţie cu fonduri europene şi au creat un prejudiciu de 4.758.774 de lei.
Procurorii au pus sechestru pe câte jumătate dintr-un apartament, o casă cu patru camere, subsolul, anexe gospodăreşti şi o curte aparţinând lui Vasile Astărăstoae. Potrivit rechizitoriului, bunurile valorează 192.544 de lei. Astfel, cel puţin până la finalizarea procesului, în care este judecat pentru fapte de corupţie, rectorul nu va putea vinde bunurile sau dispune de ele după cum doreşte. Pentru a recupera presupusul prejudiciu procurorii au pus poprire şi pe două conturi ale rectorului în care avea 39.269 de lei, respectiv 15,29 euro şi pe o parte din veniturile salariale obţinute la UMF, Colegiul Medicilor din România şi din Iaşi, Insitutul de Medicină Legală Iaşi.
Citiţi şi:
20.000 de pagini de acuzaţii pentru cei 13 inculpaţi de la UMF Iaşi
UPDATE Şeful medicilor Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată: „Dosarul de corupţie este un roman SF prost scris" FOTOGALERIE
Procurorii DNA au hotărât să pună sechestru pe jumătate din casa lui Laurian Tănăsescu şi pe un teren, pe un teren 3.000 de metri a lui Corvin Pughin, pe o treime din apartamentul lui Adrian Ciureanu şi pe două case, două terenuri din categoria curţi, construcţii, subsol şi un teren arabil aparţinând Danielei Druguş. De asemenea, anchetatorii au pus sechestru pe clădirea firmei Maguay şi pe 17 maşini ale societăţii şi poprire pe o parte din conturile inculpaţilor.
Potrivit DNA, rectorul Vasile Astărăstoae, Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicaţii din cadrul UMF şi Daniele Druguş, director administrativ al UMF, ar fi trucat o