Timp de o zi, din oră în oră, milioane de oameni vor sărbători trecerea în noul an. Printre primii care îl vor întâmpina pe 2012 vor fi locuitorii arhipelagului Kiribati, situat la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Australia, în timp ce românii vor sărbătorii venirea noului an, zece ore mai târziu. Indiferent de fusul orar, locuitorii de pe întreaga suprafaţă a Pământului vor petrece în noaptea dintre ani, fiecare după obiceiuri şi tradiţii. Peste tot, cuvântul de ordine este "petrecere", dar există unele ţări ai căror locuitori urmează cu sfinţenie datini mai puţin obişnuite.
În Danemarca distracţia şi focurile de artificii sunt completate de farfurii sparte. Cu cât grămada de cioburi la uşa lor este mai mare, cu atât danezii sunt mai fericiţi. Pe tot parcursului anului ei păstrează vasele uzate pentru ca în noaptea de Revelion să le spargă la uşile prietenilor. Mai multe cioburi înseamnă mai mulţi prieteni, de unde şi dorinţa lor a-şi găsi curtea sau holul plin de farfurii şi căni sparte.
Locuitorii Estoniei au şi ei nevoie de multe vase pentru noaptea dintre ani, dar nu ca să le spargă, ci ca să mănânce în ele. Credeam că românii sunt gurmanzi, până am aflat că estonienii mănâncă de şapte, nouă şi chiar de douăsprezece ori în ziua cu pricina. Acestea sunt considerate numere norocoase şi se spune că în noul an fiecare persoană va primi puterea tot atâtor oameni câte feluri de mâncare a consumat. Există însă şi o parte bună: mesele nu trebuie consumate în totalitate, iar în unele locuri, conform tradiţiei, o parte din mâncare trebuie lăsată în farfurie pentru strămoşi sau pentru spiritele care vizitează casa în noaptea de Revelion.
Pe lista ţărilor cu obiceiuri mai puţin obişnuite, practicate în noaptea de 31 decembrie, se mai găsesc Spania şi Mexicul. În ultimele doisprezece secunde din an, locuitorii celor două ţări mănâncă