Prestigioasa revistă „Time" a alcătuit un clasament al celor mai importante descoperiri care au rezultat din studii finalizate în anul ce abia s-a încheiat. Iată care sunt sfaturile pe care le oferă specialiștii în creșterea copiilor pentru tinerii părinți:
1. Super-mama suferă de depresie. Un studiu aprins discutat în luna august 2011 la întâlnirea anuală a sociologilor americani arată ca mămicile care lucrează și caare cred că se pot ocupa și de casă în același timp sunt mai predispuse să sufere de depresie, față de acelea care realizează că nu poți fi angajatul-perfect, soția-perfectă și mama-perfectă în același timp.
2. Prea mult timp pe Facebook înseamnă note mai proaste. Vestea a fost dată de Larry Rosen la conferința anuală a Asociației Americane de Psihologie, la sfârșitul verii trecute. Potrivit specialistului, adolescenții care își verifică pagina de pe rețeaua de socializare cel puțin o dată la 15 minute în timpul orelor de studiu vor avea o și o sănătate fizică și mentală mai fragilă, pe lângă performanțe școlare scăzute. Există și o parte bună: Facebook-ul îi ajută pe elevi să fie mai empatici.
3. Alăptatul este important pentru legătura dintre mamă și bebeluș. Femeile care alăptează au răspuns diferit la nivelul creierului atunci când își aud bebelușul plângând, arată un studiu publicat în Jurnlul de Psihologia și Psihiatria Copilului (SUA).
4. Uneori, tații nu sunt de niciun ajutor.Părinții aflați în căutarea armoniei domestic sunt sfîtuiți să încurajeze tații să se joace cu copiii, dar nu să-i îmbăieye sau să-i hrănească, arată un studiu publicat în februarie 2011. Explicația: dacă mama este cea care în mod obișnuit are grijă de copii, ea nu va fi de multe ori de accord cu modul în care tatăl abordează diverse probleme, când, ocazional, se implică în activități de rutină.
5. Undă verde sexului în timpul sarcinii. Pentru fe