După ce ai petrecut de Sărbători, întoarcerea la lucru poate fi umbrită de simptomele neplăcute ale mahmurelii: dureri de cap, stări de greaţă, sensibilitate la lumină şi la zgomote puternice. Din fericire, există leacuri pentru toate acestea.
Se spune că prevenţia este cea mai bună cură pentru mahmureală, adică mai bine ar fi să consumi alcool moderat, decât să fii nevoit apoi să apelezi la tot felul de tratamente antimahmureală. Totuşi, nu este o regulă ca simptomele specifice mahmurelii să apară după un consum excesiv de alcool, spun specialiştii.
O persoană care nu obişnuieşte să bea alcool poate resimţi manifestările neplăcute dacă, într-o seară de sărbătoare, cum este cea de Anul Nou, a băut trei cocteiluri în decurs de patru-şase ore. De asemenea, se poate instala în condiţiile unui consum şi mai redus de alcool, dacă persoana respectivă a băut pe stomacul gol, dacă nu a dormit suficient înainte, dacă a dansat foarte mult în timp ce a băut (deshidratează suplimentar corpul) sau dacă suferă de anumite afecţiuni.
Limba-mielului îmblânzeşte simptomele
Una dintre cele mai recomandate plante pentru atenuarea simptomelor mahmurelii este limba-mielului. Reface nivelul optim de potasiu, unul dintre mineralele esenţiale eliminate din corp prin consumul de alcool şi, în plus, este o sursă importantă de vitamina C, care ajută la curăţarea toxinelor ce se formează în organism atunci când bem alcool. Se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă fierbinte. Se lasă zece minute şi se beau trei căni de ceai de-a lungul zilei de după consumul de alcool.
Anghinarea combate tulburările digestive
Pe de o parte, anghinarea ajută la înlăturarea senzaţiei de greaţă şi combate tulburările digestive (scaune moi şi dese) specifice mahmurelii, iar pe de altă parte, acţio