A fost un an greu, un an in care oameni din intreaga lume au luptat pentru a-si indeplini visul. Un an agitat, cu schimbari majore.
Sacrificiile nu au fost in zadar, pretul libertatii a fost platit, chiar daca uneori prea scump. Sa trecem peste lucrurile rele, la final de an, si sa ne indreptam atentia spre cele bune, asa cum a facut si Foreign Policy:
Tot mai multi oameni nu mai consuma carne
Vegetarianismul s-a raspandit in Statele Unite. Cel putin cinci la suta dintre americani sustin ca nu mai consuma carne, o crestere cu doua treimi fata de 2009.
Potrivit Institutului National pentru Sanatate, statele in curs de dezvoltare raman un loc sigur pentru animale: 40 la suta dintre indieni nu mananca produse din carne. Este o veste foarte buna pentru noi, ceilalti, si un indemn.
Intr-o lume in care folosim aceeasi planeta, care are resurse din ce in ce mai putine si o populatie din ce in ce mai mare, o dieta care ar proteja animalele ar fi o unealta eficienta pentru protejarea naturii.
Oamenii sunt mai sanatosi
Potrivit statisticilor Bancii Mondiale, doua milioane dintre copiii nascuti in 2011 in intreaga lume vor trai pana sa ajunga la varsta de cinci ani, fata de aceeasi cifra care reprezinta copiii morti in 2010.
Progrese importante au fost facute, in acest an, in lupta impotriva mortalitatii infantile. Vaccinarea copiilor din statele sarace a avut un avans clar. Pneumonia omoara anual 1,6 milioane de persoane, iar in 2011 au fost vaccinati aproape un milion de oameni din statele in curs de dezvoltare.
Lumea este mai bogata
Cu toata criza economica ce nu s-a lasat dusa, in 2011, oamenii sunt mai bogati. In 1981, jumatate din populatia statelor in curs de dezvoltare traia cu mai putin de 1,25 de dolari/zi.
In 2011, proportia a ajuns la o se