Bovinele din rasele de carne sunt crescute la Iasi doar ca hobby, pentru ca proprietarii acestora nu au unde sa le sacrifice. "Sunt persoane care si-au procurat animale din rase de carne, cum este Charolaise, pe care le cresc in gospodarii individuale si nu in ferme. Problema este ca, daca vor sa taie animalul si sa-l consume, trebuie sa mearga la Botosani, unde sunt abatoare autorizate. Acest lucru implica unele costuri suplimentare, ceea ce face ca animalele de acest gen sa fie tinute ca hobby, nu ca afacere", a declarat Catalin Rosca, directorul DADR Iasi.
Singura ferma autorizata care creste bovine din rase de carne se afla la Pascani si apartine omului de afaceri Dumitru Pantazi, dar pana acum nu a inceput exploatarea efectiva. Una dintre cele mai cunoscute rase de vite pentru carne este Charolaise, un taur adult putand ajunge la 1.600 de kilograme, iar un vitel de 7 luni depasind 300 kilograme.
Bovinele din rasele de carne sunt crescute la Iasi doar ca hobby, pentru ca proprietarii acestora nu au unde sa le sacrifice. "Sunt persoane care si-au procurat animale din rase de carne, cum este Charolaise, pe care le cresc in gospodarii individuale si nu in ferme. Problema este ca, daca vor sa taie animalul si sa-l consume, trebuie sa mearga la Botosani, unde sunt abatoare autorizate. Acest lucru implica unele costuri suplimentare, ceea ce face ca animalele de acest gen sa fie tinute ca hobby, nu ca afacere", a declarat Catalin Rosca, directorul DADR Iasi.
Singura ferma autorizata care creste bovine din rase de carne se afla la Pascani si apartine omului de afaceri Dumitru Pantazi, dar pana acum nu a inceput exploatarea efectiva. Una dintre cele mai cunoscute rase de vite pentru carne este Charolaise, un taur adult putand ajunge la 1.600 de kilograme, iar un vitel de 7 luni depasind 300 kilograme.