Femeile fără ocupație pot obține, gratuit, un atestat recunoscut în țările Uniunii Europene pentru ocupația de baby-sitter. Înscrierile se mai pot face până pe 13 ianuarie, în Bacău, Moinești și Buhuși.
Zilele acestea continuă înscrierile la cursul organizat de Fundaţia Romanian Angel Appeal (RAA) în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău. „Înscrierile la cursuri au început pe 1 noiembrie, iar femeile interesate pot depune dosarele cu documente până la data de 13 ianuarie", a precizat Alina Iftode, purtător de cuvânt al DGASPC Bacău.
Cursurile pentru a deveni baby -sitter recunoscută în Europa încep în luna februarie și durează aproximativ 10 săptămâni. „Acest proiect vine în sprijinul femeilor fără un loc de muncă, dar şi al elevelor, studentelor şi pensionarelor care doresc să practice meseria de baby-sitter, în România sau în orice altă ţară din Uniunea Europeană", a mai spus Alina Iftode.
Până la obținerea certificatului, cursantele vor dobândi cunoştinte despre comunicarea cu familia şi copilul, dezvoltarea fizică a acestuia, cum gândeşte şi cum simte un copil, comunicarea, modul în care socializează un copil, noţiuni de prim ajutor şi de nutriţie. Femeile vor învăţa şi despre drepturile contractuale pe care le au ele în relaţia cu familia, despre fişa postului şi conduita corectă a unei baby-sitter.
Pot face gratuit cursul pentru doici, femeile, cu vârste între 18 și 64 de ani, care nu au loc de muncă și nu realizează venituri din alte activități. Ele trebuie să aibă minim opt clase, să fie apte fizic și psihic pentru îngrijirea copiilor, să nu fi fost condamnate definitiv pentru vreo infracțiune sau decăzute din drepturile părintești. Evaluarea psihologică se face gratis, printr-o testare în cadrul proiectului.