Din categoria citricelor, se spune ca grapefruit-ul ar fi cel mai sanatos deoarece multi dintre constituentii lui actioneaza exact ca niste medicamente. Pe langa continutul bogat de vitamina C, care se gaseste in toate citricele, grapefruit-ul mai are in compozitia sa si vitamina A, apa, in proportie de 90%, calciu, fosfor, potasiu, B1, B2, B5 si fier.
Datorita continutului ridicat de vitamina C, grepfrut-ul trateaza racelile, atat de multe in sezonul in care ne aflam, si ajuta la scaderea febrei. Consumul regulat de grepfrut, cate un fruct pe zi, ca atare, salata sau suc, simplu ori in combinatie cu alte citrice, previne bolile tubului digestiv, constipatia, aciditatea gastrica, ateroscleroza, astmul.
Grepfrutul roz sau rosu contine licopen, un antioxidant puternic pentru organism, care are efecte antitumorale. Specialistii spun ca grapefruit-ul roz sau rosu este unul dintre cele mai sanatoase alimente si ca substantele antioxidante pe care le contine pot impiedica imbatranirea precoce a organismului.
Asociat cu miere de albine si lamaie, grapefruit-ul previne simptomele racelii: stari de oboseala, dureri musculare. Antioxidantii din compozitia lor lupta impotriva bacteriilor, scad febra si amelioreaza durerile de gat. Poti sa previi raceala daca urmezi o cura de suc de grapefruit timp de cinci zile.
Sucul de grapefruit se obtine taind fructul in doua si storcandu-l prin strorcatorul manual pentru citrice. E pacat sa arunci pulpa fructului care ramane pe marginea storcatorului. Chiar daca este amara, incearca s-o inghiti deoarece contine o intreaga farmacie de vitamine si minerale.
Grapefruit-ul iti protejeaza inima, prevenind bolile cardiace. Consumul regulat de grapefruit ajuta la scaderea colesterolului si micsoreaza riscul de boli cardiace. Atat fructul proaspat cat si sucul obtinut din acesta au acelas