După opt ani de restricţii din cauza pestei, România are voie să exporte din nou carne de porc. Şi crescătorii din Ţara Făgăraşului s-au pregătit în aceast sens. Numai că în timp ce aceştia se gândesc să-şi extindă afacerile, pe noi ne-ar putea aştepta la galantar, culmea, preţuri mai mari.
Timp de 8 ani, porcul nu a avut voie să iasă din ţară. Din acest an, însă restricţia s-a ridicat. Astfel că crescătorii de porci vor putea livra carne peste graniţe. Deja pregătirile în acest sens au început.
Crescătorii nu ştiu încă preţul de export. Îl vor negocia în Ungaria, Bulgaria şi Austria.
Din cauza exporturilor, vom plăti mai mult pentru carnea de porc românească. Concurenţa de pe piaţa internă nu va mai fi la fel de mare. Românii vor scoate mai mult cu până la 5 la sută pentru produsele româneşti.
(M.B.)
După opt ani de restricţii din cauza pestei, România are voie să exporte din nou carne de porc. Şi crescătorii din Ţara Făgăraşului s-au pregătit în aceast sens. Numai că în timp ce aceştia se gândesc să-şi extindă afacerile, pe noi ne-ar putea aştepta la galantar, culmea, preţuri mai mari.
Timp de 8 ani, porcul nu a avut voie să iasă din ţară. Din acest an, însă restricţia s-a ridicat. Astfel că crescătorii de porci vor putea livra carne peste graniţe. Deja pregătirile în acest sens au început.
Crescătorii nu ştiu încă preţul de export. Îl vor negocia în Ungaria, Bulgaria şi Austria.
Din cauza exporturilor, vom plăti mai mult pentru carnea de porc românească. Concurenţa de pe piaţa internă nu va mai fi la fel de mare. Românii vor scoate mai mult cu până la 5 la sută pentru produsele româneşti.
(M.B.)