1. Zahărul - pentru sughiţ
E bine să ai un pliculeţ de zahăr tot timpul cu tine. Nu de alta, dar se dovedeşte a fi unul dintre cele mai bune remedii contra sughiţului. Acţionează asupra nervilor şi împiedică diafragma să se mai contracte.
2. iPod-ul - pentru scăderea tensiunii
Niciun tratament nu poate fi mai eficient când tensiunea arterială depăşeşte puţin valorile normale, decât muzica. Aşadar, stai relaxat pe scaun şi ascultă o muzică lentă la iPod-ul tău, timp de 30 de minute. Te vei relaxa şi vei respira mai lent astfel încât, se va îmbunătăţi buna funcţionare întregului organism.
3. Guma de mestecat - pentru oboseală
Starea de somnolenţă din timpul zilei o vei combate cu ajutorul gumei de mestecat. Un studiu realizat de specialiştii americani scoate la iveală faptul că peste 20% dintre tineri nu resimt oboseala când şofează dacă mestecă gumă cu mentă sau scorţişoară.
4. Iaurtul - pentru respiraţia urât mirositoare
Cele mai recente cercetări realizate de specialiştii de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii arată că iaurtul distruge bacteriile din zona cavităţii bucale alungând astfel, mirosul neplăcut al respiraţiei.
5. Creionul - pentru combaterea stresului
Nu-ţi mai vărsa nervii pe cei din jur atunci când eşti stresat. Ţine un creion între dinţi şi încleştează-ţi maxilarul. În acest mod vei elibera tensiunea care se strânge la nivelul tâmplelor şi vei evita insuportabilele dureri de cap. Tehnica o poţi aplica şi când eşti nevoit să lucrezi la calculator.
6. Mingea - pentru durerile de picioare
Nu ai nevoie de un masaj profesionist ca să scapi de durerile de picioare şi de senzaţia de picioare grele. Seara, când ajungi acasă după numeroasele ore de muncă pune o minge de tenis sub picioare şi calc-o uşor, mişcând-o înainte, înapoi, la stânga şi la dreapta.
7. Votca - pentru transpir