Reprezentanţii concesionarului activităţii de pe rampa de deşeuri susţin că au recurs la acest gest deoarece societatea care colectează gunoiul din judeţ nu şi-a mai achitat contravaloarea serviciilor prestate din luna martie a anului trecut. Pe de altă parte, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa spune că există datorii, dar că blocarea activităţii pune în pericol sănătatea dâmboviţenilor şi că acest litigiu nu se poate reglementa prin astfel de gesturi, ci doar prin negocieri şi în final în instanţă.
"Maşinile firmei care colectează deşeurile din judeţul Dâmboviţa nu au mai fost primite în cele două depozite ecologice de pe raza judeţului, de la Aninoasa şi Titu. Practic, maşinile stau încărcate cu gunoi la porţile celor două depozite. Am luat această măsură deoarece nu am mai primit contravaloarea serviciilor din luna martie a anului 2011 de la firma care colectează deşeurile. Aceasta este situaţia şi aceasta este realitatea. Am luat măsura după ce i-am atenţionat în câteva rânduri asupra datoriilor care cresc lună de lună", a declarat Dumitru Călinoiu, directorul SC Eurogas Prescom, firma căreia Consiliul Judeţean Dâmboviţa i-a concesionat activitatea de colectare şi depozitele de colectare a deşeurilor.
Reprezentanţii societăţii Supercom, aflaţi la rampa de gunoi de la Aninoasa, au refuzat să discute cu jurnaliştii. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa spun că blocarea accesului în rampa de gunoi este o măsură exagerată şi nejustificată, iar soluţia deblocării situaţiei o reprezintă negocierile şi în final instanţa.
"Într-adevăr, societatea Supercom are restanţe din luna martie a anului trecut, dar litigiile trebuie rezolvate în instanţe. În momentul în care au concesionat activitatea de la noi trebuia ca ei să prevadă că vor exista şi astfel de momente, care însă nu trebuie rezolvate cu blocarea accesului maşinilor la groapa de