Poliţia olandeză încearcă să afle dacă est-europenii comit mai multe infracţiuni pentru că au rămas fără locuri de muncă sau pentru că fac parte din grupări criminale.
Poliţia olandeză va efectua cercetări pentru a afla dacă polonezii, românii şi bulgarii comit din ce în ce mai multe infracţiuni şi dacă acest lucru se datorează faptului că au rămas fără locuri de muncă sau fac parte din grupări criminale, relatează site-ul DutchNews.nl.
"Vrem să aflăm dacă infracţionalitatea se dezvoltă în cadrul acestui grup şi cine sunt" membrii acestuia, a declarat un purtător de cuvânt al asociaţiei comandanţilor de poliţie.
Poliţiştii vor încerca să stabilească dacă persoanele care se implică în infracţiuni în Olanda fac acest lucru din cauză că şi-au pierdut locurile de muncă sau pentru că sunt membri ai unor grupări criminale.
Poliţia a luat aceasă decizie în urma informaţiilor publicate de agenţia AD, potrivit cărora autorităţile din marile oraşe olandeze au remarcat o creştere semnificativă a numărului infracţiunilor comise de cetăţeni din Europa Centrală şi de Est.
Comandantul poliţiei din Haga, Henk van Essen, a abordat această problemă în discursul său de Anul Nou şi a acuzat criza economică, potrivit presei. "Numeroase persoane din Europa Centrală şi de Est şi-au pierdut locurile de muncă (...), acum apar în statisticile privind infracţionalitatea. Îşi pierd locurile de muncă şi încep să fure", a declarat van Essen. El a adăugat că creşterea numărului de spargeri de locuinţe în Haga se datorează parţial est-europenilor.
Poliţia din Rotterdam a decis de asemenea să adopte măsuri mai dure în privinţa est-europenilor, relatează AD. "Partea lor în ceea ce priveşte furturile din maşini şi din locuinţe este în creştere", a declarat purtătoarea de cuvânt Marjan den Hollander.
Poliţia