Cu toate că este implicat într-un scandal de răsunet legat de obţinerea unui credit privat avantajos, preşedintele Germaniei nu vrea să-şi paraseascà postul.
Presiunile asupra sa s-au intensificat după ce s-a aflat că a încercat să stopeze apariţia unor articole critice în care se vorbea despre afacerile avantajoase în care fusese implicat. Tot mai mulţi politicieni cer demisia preşedintelui. Fosta disidentă est-germană, creştin-democrată Vera Lengsfeld a şi propus ca succesor al lui Wulff pe Joachim Gauck, primul director al Oficiului Federal pentru administrarea arhivei fostei securităţi est-germane, Stasi. Detalii de la corespondentul nostru din Berlin William Totok.
După dezbaterea "cât costă ca Franţa să renunţe la energia nucleară", iată că o nouă polemică ia naştere sub denumirea generică "cât costă ca Franţa să-şi revizuiască centralele nucleare". Răspunsul şi soluţiile au fost date de Autoritatea de securitate nucleară.
Zece miliarde de euro - iată cât va costa repunerea la norme a celor 59 de reactoare nucleare franceze repartizate în 19 centrale, după învăţămintele trase de pe urma catastrofei de la Fukushima.
Grecia va trebui să ramburseze sute de milioane de euro, ajutoare primite ilegal de agricultori.
Croaţii sunt invitaţi în 2012 să spună dacă vor în Uniunea Europeană. Asta după ce Bruxelles-ul a dat la sfârşitul anului undă verde aderării Croaţiei în 2013.
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României se întruneşte mâine în prima şedinţă a acestui an pentru a stabili dacă modifică nivelul dobânzii cheie. În prezent, rata dobânzii de politică monetară se ridică la 6 procente pe an şi reprezintă indicatorul utilizat pentru principalele operaţiuni de piaţă monetară ale BNR.
Emisiunea 40 de minute din 4 ianuarie 2012
Cu toate că este implicat într-un scandal de răsunet legat de