Cei careajung în staţiunea din Banatul Montan pot alege dintre cele cinci pârtii de schi din localitate.
Dacă în perioada interbelică Muntele Mic era cea mai modernă staţiune de schi a României, în ultimii ani ea a redevenit una dintre principalele atracţii turistice din Banat. Turiştii au la dispoziţie cinci pârtii, dar din această iarnă capacitatea staţiunii s-a triplat prin montarea unui nou teleschi. Pentru sezonul viitor va fi finalizată construcţia unui telescaun automat, care este primul telescaun de acest tip din zonă şi al doilea din ţară, după Valea Prahovei. Consiliul Judeţean Caraş-Severin a alocat fondurile necesare pentru montarea parapeţilor pe drumul până în staţiune şi reabilitarea şoselei până la Muntele Mic.
Cea mai modernă staţiune montană interbelică
Muntele Mic a devenit o destinaţie turistică în secolul trecut, în perioada interbelică, atunci când aici au fost ridicate primele cabane. Acestea aveau 200 de locuri de cazare, iar confortul turiştilor a fost completat cu introducerea electricităţii, în aceeaşi perioadă, prin construirea unei mici centrale hidroelectrice care a acoperit necesităţile staţiunii, şi o conexiune la reţeaua telefonică. Înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial, Muntele Mic a fost considerată cea mai modernă staţiune montană a României. Staţiunea montană Muntele Mic este situată la poalele versantului sudic al Munţilor Ţarcu, în judeţul Caraş-Severin, la o altitudine de 1.525 de metri.
În anul 1936, fost inaugurată Crucea de pe Muntele Mic, un monument al eroilor bănăţeni, realizat din opt tulpini de brad donate de Comunitatea de Avere. Acesta avea o înălţime de 25 de metri şi era iluminat pe timp de noapte cu patru reflectoare. În nopţile senine, crucea era vizibilă din cupola Catedralei din Timişoara. În 2004, a fost amplasată pe Muntele Mic o nouă Cr