Chiar dacă uneori femeile sunt denumite sexul "slab", specialiștii susțin că, atunci când vine vorba de lupta organismului cu infecțiile, acestea sunt mult mai puternice decât bărbații. Chiar dacă uneori femeile sunt denumite sexul "slab", specialiștii susțin că, atunci când vine vorba de lupta organismului cu infecțiile, acestea sunt mult mai puternice decât bărbații.
Un studiu recent realizat la Universitatea Ghent din Belgia arată că dublul cromozom X al femeilor le oferă posibilitatea să se apere mai ușor de boli. Studiul a fost realizat printr-o analiză detaliată a ARN-ului femeilor și arată că cromozomul X are un rol în sistemul imunitar, relatează publicația Daily Mail.
Statistic, se știe de mult că femeile trăiesc mai mult decât bărbații și resusesc mai ușor să își revină după infecții, stare septică sau traume.
Specialiștii susțin că ARN-ul femeilor reglează funcțiile proteinelor, astfel încât poate suprima unele proteine care duc la apariția cancerului. În plus, dacă o mutație apare pe unul dintre cromozomii X, există încă o copie, însă bărbații nu sunt echipați cu astfel de mecanisme.
Cercetătorii susțin însă că există și dezavantaje, în această situație. Eleanor Fish, profesor la Universitatea din Toronto, spune că femeile reacționează diferit în caz de boală. Organismul femeii "are un răspuns imunitar mai puternic", însă "atunci când există o infecție, apare o inflamație mai puternică", spune aceasta. De aceea, femeile sunt mai predispuse la apariția bolilor autoimunitare și, spre exemplu, sunt mai rău afectate de gripă, potrivit ziare.com.