Presiunile asupra preşedintelui german Christian Wulff s-au intensificat după ce s-a aflat că a încercat să stopeze apariţia unor articole critice în care se vorbea despre afacerile avantajoase în care a fost implicat. Între timp, tot mai mulţi politicieni cer demisia preşedintelui. Fosta disidentă est-germană, creştin-democrata Vera Lengsfeld l-a şi propus ca succesor al lui Wulff pe Joachim Gauck, primul director al Oficiului Federal pentru Administrarea arhivei fostei securităţi est-germane, Stasi. Dintr-un sondaj electronic efectuat de televiziunea publică ARD, rezultă că din 87.262 de telespectatori, 88,5% s-au pronunţat pentru demisie, 9,2% sunt contra demisiei.
Corespondentul RFI la Berlin, William Totok:
Potrivit unor informaţii difuzate de ARD, preşedintele federal Christian Wulff nu intenţionează să demisioneze. În schimb, preşedintele s-a decis în urma presiunilor crescânde să ofere opiniei publice exlicaţiile aşteptate în legătură cu un credit avantajos şi cu încercările sale de a stopa relatările presei privind acest credit.
Declaraţia preşedintelui urmează a fi difuzată de cele două canale ale televiziunii publice germane, ARD şi ZDF.
Şefa guvernului german, creştin-democrata Angela Merkel care, în urmă cu doi ani, l-a propus pe Wulff pentru cea mai înaltă funcţie în stat, deocamdată nu s-a pronunţat în legătură cu masivele acuzaţii lansate de mass-media împotriva preşedintelui. Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului, Merkel „apreciază munca preşedintelui” şi „are încredere” în el. Acelaşi purtător de cuvânt a precizat că ea aşteaptă explicaţii din partea lui Wulff. Abia după aceea se va pronunţa şi ea în legătură cu criticile la adresa preşedintelui.
Alţi creştin-democraţi nu au mai avut răbdare să aştepte şi au cerut demisia lui Wulff. Astfel, o fostă disidentă est-germană, creştin-democrata Vera Lengsfeld (