An de an, arabii din Bucureşti vin să petreacă noaptea dintre ani în Poiana Braşov. Au deja un restaurant preferat, unde bucătarii au grijă ca oaspeţii să nu vadă pic de carne de porc în faţa ochilor sau palincă în pahare.
În ultimele zile din an, la coliba lui nea Viorel, din Poiana Braşov, îşi fac apariţia copiii lui Allah. A devenit o tradiţie ca turiştii musulmani din Bucureşti să-şi petreacă sfârşitul anului la poalele cămării haiduceşti. Sunt aşteptaţi cu mare grijă de gazde, care le rezervă un salon doar pentru ei. „Aici avem o masă pregătită pentru arabi. Noi avem foarte mulţi turişti arabi şi trebuie să le fac ce doresc dânşii, pentru că stăpânul meu este clientul. Acum avem o masă pentru arabi şi trebuie să le arăt că e mai bine ca la dânşii”, a declarat Viorel Nica, administrator restaurant.
La prima vedere, micul dejun destinat musulmanilor arată ca o masă tradiţional românească, cu bucate alese, acompaniate de colinde. Totuşi, există particularităţi impuse de Coran. „În afară de porc, nici vită nu prea mâncă. Dar avem miei, tot felul de zacuscă, vinete, salată de icre şi alte 20 de specialităţi de salată. Noi facem mâncare vegetariană. Dânşilor le place şi mâncă totul”, a explicat Viorel Nica. Din spusele lui Viorel, musulmanii sunt morţi după iahnia de fasole şi zacusca de vinete, bucate pentru care coliba din Poiană a devenit celebră. An de an, arabii din Bucureşti vin să petreacă noaptea dintre ani în Poiana Braşov. Au deja un restaurant preferat, unde bucătarii au grijă ca oaspeţii să nu vadă pic de carne de porc în faţa ochilor sau palincă în pahare.
În ultimele zile din an, la coliba lui nea Viorel, din Poiana Braşov, îşi fac apariţia copiii lui Allah. A devenit o tradiţie ca turiştii musulmani din Bucureşti să-şi petreacă sfârşitul anului la poalele cămării haiduceşti. Sunt aşteptaţi cu mare grijă de gazde, care le