"Când a fost depus dosarul pentru obţinerea fondurilor de la FEAG, noi am întrebat dacă s-ar putea finanţa o astfel de «alocaţie de interviu» şi ni s-a spus că este o idee foarte bună. A fost considerată o propunere inovativă. Astfel, cei circa 1.400 de angajaţi ai Nokia care se vor înscrie în proiectul de reintegrare profesională vor primi bani de haine, tuns, bărbierit, transport, cazare şi masă astfel încât să fie cât mai prezentabili în cadrul viitoarelor interviuri pentru angajare. O astfel de alocaţie este de 100 de euro, dar există posibilitatea acordării a două tranşe, dacă este vorba de participarea la al doilea interviu în vederea angajării, adică 200 de euro în total. Primele sume ar putea fi alocate începând cu luna februarie 2012", a spus Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Directorul AJOFM Cluj a explicat că prin proiectul de accesare a sumelor prin FEAG s-a dorit ca o parte din cele 5 milioane de euro solicitate să intre direct pentru persoanele disponibilizate de la Nokia.
"Circa 2 milioane de euro vor reveni direct şomerilor de la Nokia pentru diverse alocaţii, cum e cea pentru interviu, din cele 5 milioane de euro solicitate. Ar fi vorba de circa 1.000 de euro în total per şomer. Restul de trei milioane de euro sunt pentru cursuri de recalificare şi alte costuri", a precizat Daniel Don.
Potrivit acestuia, şomerii de la Nokia vor fi obligaţi să facă dovada cheltuirii banilor prin chitanţe care să ateste că au cumpărat haine, au plătit o cazare sau un bilet de tren sau că au achitat contravaloarea unui tuns sau bărbierit.
"Când a fost depus dosarul pentru obţinerea fondurilor de la FEAG, noi am întrebat dacă s-ar putea finanţa o astfel de «alocaţie de interviu» şi ni s-a spus că este o idee foarte bună. A fost considerată o propunere inovativă. Astfel, cei circa 1.400 de angajaţi ai Nokia care se vo