Biserica vrea sa infiinteze cat mai multe unitati medicale, reluand astfel o mai veche traditie privind clinicile medicale patronate de locasurile de cult, unde vor fi consultati gratuit pelerinii bolnavi care vin la slujbe, a declarat joi purtatorul de cuvant al Patriarhiei.
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, a precizat ca pe langa manastiri si biserici instarite de parohii au existat inca din cele mai vechi timpuri primele bolnite, scrie Mediafax. Acestea, care au fost la inceput locuri de ingrijire a calugarilor bolnavi, si-au extins cu timpul aria de ingrijire.
Si noua catedrala va avea in apropiere un centru de diagnostic si tratament, pentru ca pelerinii bolnavi care vin la Bucuresti sa fie consultati gratuit, iar Biserica incearca sa infiinteze unitati medicale pentru cei care au nevoie de consultatii, a anuntat recent PF Daniel.
PF Daniel a adaugat ca Biserica incearca sa infiinteze cat mai multe unitati medicale.
"Avem mai multe dispensare in eparhii, chiar si in unele parohii. Avem cabinete medicale in care medicii crestini ofera consultatii gratuite. Adesea, aceste cabinete medicale se afla organizate in parohii. Avem mai multe dispensare ale Bisericii si avem si un spital pe care l-am infiintat in anul 2000 la Iasi, numit Providenta, adica pronia sau purtarea de grija a lui Dumnezeu, care acum are peste 120 de medici, asistenti si asistente medicale.
De asemenea, in apropierea noii catedrale este prevazuta construirea unui centru de diagnostic si tratament, pentru ca pelerinii bolnavi care vin la Bucuresti sa fie consultati gratuit, sa se stabileasca diagnosticul lor, iar celor care au nevoie de ingrijiri imediate sa li se ofere", a precizat patriarhul Daniel.
In prezent, Patriarhia Romana are 430 de centre sociale, in care primesc hrana si ingrij