Brokeri şi analişti financiari indică unele erori care ar fi de evitat în 2012
Între acestea, asumarea de poziţii pe termene lungi fără ordine de stop-loss prestabilite, un management deficitar al banilor, complacerea în ideea că ne-am diversificat portofoliul, dar şi supradimensionarea riscurilor
Chiar şi într-o perioadă de dificultăţi economice majore precum cea pe care o traversăm, preocuparea pentru economisire şi investiţii trebuie să rămână ridicată întrucât experienţa ne arată că este mai uşor să ne descurcăm în viaţă în măsura în care dispunem de resurse pe care le putem utiliza în momente neprevăzute. Totuşi, într-o lume financiară turbulentă, inclusiv beneficiul de a avea bani aduce bătăi de cap. Grija pentru conservarea capitalului şi interesul pentru obţinerea unui randament de pe urma acestuia necesită deopotrivă eforturi.
Cum climatul investiţional nu este tocmai prielnic, iar în faţa noastră sunt multe necunoscute, este bine ca cel puţin să evităm greşelile care depind de noi. Este şi motivul pentru care Curierul Naţional a solicitat unor brokeri şi analişti financiari câteva răspunsuri legate de erorile pe care ar trebui să le ocolim în 2012 în abordările noastre investiţionale.
Luarea unor poziţii pe termene lungi fără ordine de stop-loss prestabilite, un management prost al banilor în condiţiile unei volatilităţi ridicate, complacerea în ideea că ne-am diversificat portofoliul, dar şi supradimensionarea riscurilor în paralel cu exagerarea aversiunii faţă de investiţiile în acţiuni au fost indicate de respondenţi drept greşeli pe care nu ar trebui să le facem pe banii noştri.
Atenţie la volatilitate!
Majoritatea reprezentanţilor pieţei contactaţi de noi consideră că 2012 prezintă aceleaşi provocări ca şi precedenţii ani de criză şi că riscurile de ordin financiar rămân ridicate. Nervozitatea pieţe